Preokret Reala i pobjeda nad Unicajom

Kraljevi poveli

Preokret Reala i pobjeda nad Unicajom

Midhat Šljivak

Košarkaši Reala savladali su večeras na svom parketu nakon produžetka Unicaju iz Malage s 98:93 u prvom susretu polufinala španske ACB lige.

Tim iz Malage je odigrao odličan meč u Madridu, ali su na kraju ipak doživjeli poraz od favorizovanog Reala.

Prva dionica donosi sjajnu igru Unicaje na otvaranju. Poveli su s 11 razlike 17:6, ali su domaći košarkaši jako dobrom završnicom u prvoj dionici došli do samo minus jedan, 21:20.

Unicaja je vodila cijelim tijekom druge četvrtine. Igrali su zaista odlično, Real nije imao odgovor na njihovu igru, pa se na odmor otišlo s velikih 11 poena prednosti u korist Unicaje, 52:41.

Međutim, nastavak donosi bolju igru Reala. Unicaja međutim nije ispuštala prednost, ali su se Kraljevi uspjeli vratiti u ovaj meč. Nakon 30 minuta igre gosti su imali poen prednosti, 68:67.

Posljednji period je donio dosta uzbuđenja. Iako je Real imao i šest poena prednosti Unicaja se nije predavala. Poenima Carlosa Suareza su izjednačili rezultat na 83:83, da bi šut za pobjedu Kraljeva promašio Sergio Rodriguez.

Ušlo se u dodatnih pet minuta, gdje se bolje snalaze košarkaši Reala. Trojka Nikole Mirotića, te dobra odbrana i poeni Rodrigueza su prelomili ovaj meč, pa je na kraju kraljevski klub slavio pobjedu u ovom susretu.

Sergio Llull je predvodio Real s 18 poena u ovom susretu, Nikola Mirotić je dodao 16 poena i devet skokova, a Sergio Rodriguez je ubacio 15 poena. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kod Unicaje Fran Vasquez je ubacio 17 poena, a imao je i sedam skokova.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.