"Možda ćemo mijenjati dvoranu, neće delegat dozvoliti da se igra u ovakvim uslovima"

Press konferencija bh. reprezentacije

"Možda ćemo mijenjati dvoranu, neće delegat dozvoliti da se igra u ovakvim uslovima"

H. Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija 9. i 12. feburara igra preostala dva meča u kvalifikacijama za Eurobasket. U oba duela naša selekcija je domaćin.

U prvom duelu 9. feburara dočekat ćemo Sjevernu Makedoniju, a 12. feburara i selekciju Njemačke. Pomenuti mečevi igraju se u KSC ilidža - dvorana "Sabit Hadžić" sa početkom u 20 sati.

Šanse za plasman na Eurobasket naše djevojke dovele su do minimuma pa se treba desiti pravo čudo u posljednja dva kola da odemo na novi Eurobasket. Pored naše dvije pobjede dosta ostalih rezultata se mora poklopiti.

Selektor Lojo će naredna dva meča iskoristiti da priliku da i nekim mlađim igračicama što će biti i dobra provjera za naredne cikluse.

Naše djevojke su se u nedjelju okupile na Ilidži, a pred pomenute mečeve danas je u hotelu "Hollywood" održana i press konferencija našeg tima.

Ispred reprezentacije Bosne i Hercegovine medijima su se obratili selektor Goran Lojo, tim menadžer reprezentacije Razija Mujanović i reprezentativke Milice Deura i Courtney Hurt.

Oglasi

Prvo se medijima obratila tim menadžer naše selekcije, Razija Mujanović.

"Okupili smo se jučer, jutros smo imali trening. Cijela ekipa nije doputovala zbog vremenskih neprilika. Nedostaju nam Ajla Selimović i Jovana Marković. Nadamo se da će danas doći, Ajli sve zavisi od letova iz Istanbula. U dvorani nije bilo grijanja, nadam se da ćemo popodnevni trening odraditi u boljim uslovima, jer ovo je loše. Ako ne bude grijanja sumnjam da će delegati dozvoliti da se igra utakmica, morat ćemo novu dvoranu tražiti", rekla je Mujanović.

Riječ je imao i selektor Goran Lojo.

"Nadam se kompletiranju reprezentacije danas. Vjerujem da ćemo ovaj ciklus odraditi u najboljem redu. Mi imamo teoretske šanse za plasman sa dvije pobjede, nema predaje, zavisit ćemo onda od ostalih rezultata. Sve je u fazi kalkulacija, ali na nama je da se pripremimo za ove dvije utakmice", rekao je Lojo i dodao:

"Mi smo u Njemačkoj odigrali solidno prvo poluvrijeme. Drugo poluvrijeme smo odigrali loše, ali teško Njemačka može ponoviti taj šuterski dan. Mi nismo ista reprezentacija kao prije dvije godine, tako da ozbiljno ulazimo u oba meča i protiv Sjeverne Makedonije i Njemačke."

Oglasi

Kapitenka Milica Deura istakla je pozitivnu atmosferu pred utakmice.

"Očekuju nas posljednje dvije utakmice. Imamo još teoretske šanse i u svakoj utakmici ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat. Atmosfera je dobra u ekipi. Mislim da će lakše biti na domaćem terenu nego u gostima", istakla je Deura.

Na kraju se obratila i reprezentativka Courtney Hurt.

"Očekujemo dvije teške utakmice. Vjerujem da možemo doći do pozitivnih rezultata u narednim utakmicama. Drago mi je što sam tu s ekipom."

U predstojećim mečevima protiv Sjeverne Makedonije i Njemačke selektor Goran Lojo računa na sljedeće igračice: Milica Deura (Eunikos, Grčka), Courtney Hurt (Elitzur Holon, Izrael), Anđela Delić (Tenerife, Španija), Nikolina Knežević (Žabiny Brno, Češka), Dragana Domuzin (Slovanka Prag, Češka), Jovana Mandić (Proteas, Grčka), Nikolina Zubac (Brasov, Rumunija), Dragana Zubac (Benfica, Portugal), Jovana Marković (Budućnost, Crna Gora), Lejla Omerbašić (Penza, Kosovo), Ajla Selimović (Celta Vigo, Španija) i Almedina Ahmić (Čelik Zenica).

Top Komentari

user1651398816
Ko je ova amerikanka???
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi