Prije tačno 13 godina Tim Duncan je dobio najbizarnije isključenje u historiji NBA lige

Nezaboravan trenutak

Prije tačno 13 godina Tim Duncan je dobio najbizarnije isključenje u historiji NBA lige

M. Šljivak

Na današnji dan 2007. godine legendarni košarkaš San Antonio Spursa Tim Duncan zaradio je najbizarnije isključenje u historiji NBA lige.


U susretu sa Dallas Mavericksima, Duncan je isključen jer se nasmijao na klupi svog tima i to nakon što je kontroverzni sudija Joey Crawford dosudio nekoliko čudnih ličnih grešaka.

Crawford je nakon meča navodno Duncana pozvao i na fizički obračun, no na kraju je on suspendovan od strane nekadašnjeg komensara Davida Sterna.

Nakon 21 godine Crawford nije sudio jedno NBA finale, ali mu je dopušteno da se bavi sudijskim poslom. On ističe da mu je ta odluka promijenila život.

"To s Duncanom mi je promijenilo život. Shvatiš da stvari koje radiš možda nisu dobre i razmišlis o svemu, ne samo na terenu, već i o stvarima van terena. Počeo sam više odlaziti kod sportskog psihologa. Dao mi je novo viđenje na život", rekao je Crawford.

Ovaj sudija je od 2016. godine u penziji.

Top Komentari

ek76
Crawford ga nije volio ... Duncan nikad nije bio prljav igrac, samo je Crawford bio cudan sudija.
1 0
realno_govoreci
Jeste dosadni sa ovom reklamom vise. 90% vasih videa uopste ne pregledam kada vidim da trebam cekati 15 sekundi i gledati macku neku
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi