Princ: Ima ponuda, ali za sada ništa

Bh. reprezentativc za SportSport.ba

Princ: Ima ponuda, ali za sada ništa

Košarkaški reprezentativac, Mostarac Vedran Princ nakon dvije i po sezone provedene u Zagrebu, napustio je Cibonu u dosta neprijatnim okolnostima i čeka novi angažman.
Košarkašku karijeru počeo je u Zrinjskom, a možda i najbolje partije pružao u Širokom čiji je dres nosio pet godina. Sada, Pinc održava forumu trenirajući na Pecari, međutim, njegov povratak na bh. parkete trenutno ne izgleda kao realna opcija.

Možete li za čitatelje SportSport.ba reći koji su bili razlozi odlaska iz Cibone?

„Imao sam nesporazum sa trenerom na jednom treningu. Ne znam kako je to izgledalo sa tribina, ali meni je izgledalo ružno, jer je trener rekao da ne računa na mene. Ja sam ga ponovno upitao da li je to tako, a on je potvrdio i ja sam napustio trening. U tom trenutno sam i osjetio da možda i ne mogu pomoći ekipi jer nisam ni dobivao priliku, a samim time što je rekao ja sam stvarno mislio da je to tako.“, rekao je Vedran Princ u razgovoru za SportSport.ba.

Sada treniraš sa ekipom Širokog Eroneta, da li možemo očekivati povratak na Pecaru?


„Ne znam stvarno, ekipe su popunjene, a ja samo mogu zahvaliti Širokom, izašli su mi u susret, otvorili su mi vrata. Stvarno ne znam trenutno ništa sada, treniram tu s ekipom i jedino što mogu je zahvaliti im što su me primili.“, rekao je Princ.

Kako komentiraš igru i rezultate Cibone nakon što si napustio momčad?

„Cibona igra dobro, šteta što je prvi trofej izgubila protiv Zagreba u finalu Kupa. U Euroligi jesu samo porazi ali stvarno su pružali jako dobre igre. Svi porazi su došli u zadnjim trenutcima utakmica, možda i zbog kratke klupe jer su bili i u problemima sa ozljedama“, komentirao je Princ.

Može li Široki Eronet do novog naslova i nastupa u NLB ligi i sljedeće godine?

„Naravno da može, a to i pokazuju svojim igrama. Pobijedili su Zagreba na strani, osvajača hrvatskog Kupa, pobijedili su Zvezdu na Pecari, Olimpiju koja je euroligaš što znači da se radi odličan posao. I Široki ima problema s ozljedama ali momci odlično rade i naravno da su velike šanse da osvoje naslov“, rekao je Vedran Princ.

Kakvi su planovi za budućnost, ponude, angažman?


„Ne znam još ništa, stvarno, stalno se vrti nešto evo i po novinama pišu o ponudama ali stvarno još ništa ne znam. Neću pod svaku cijenu negdje ići jer svi sad igraju na tu kartu da je do kraja sezone još malo vremena. Sad tu treniram i vidjet ću što i kako dalje“, rekao je Vedran Princ za kraj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.