Prkačin donio Ciboni novu titulu

Prkačin donio Ciboni novu titulu

A. Beganović

Košarkaši zagrebačke Cibone prvaci su Hrvatske. Sedam desetinki prije kraja susreta Prkačin je postigao poene vrijedne nove titule.

Pred oko 6.000 vatrenih navijača u dvorani na "Višnjiku" Cibona je osigurala novu titulu. Prvo poluvrijeme susreta pripalo je domaćim košarkašima, ali prednost Zadra u drugom dijelu polako se topila.

Sam finiš meča bio je doista uzbudljiv. 13 sekundi prije kraja sjajni Anderson iskoristio je oba bacanje i doveo Cibonu na korak do pobjede (69:67). Međutim, u posljednjem napadu Zadra mladi Stipčević hrabro ulazi pod koš gdje biva fauliran, a s linije slobodnih bacanja oba puta poentira, kao da već iza sebe ima milion ovakvih utakmica, i tada se činilo odvodi utakmicu u produžetak. Ali, tri sekunde do kraja susreta bile su dovoljne Ciboni da postigne poene i domogne se nove titule. Naime, nakon pogođenog drugog bacanja Stipčevića, Calloway očajnički baca loptu pod koš Zadra gdje je hvata Andrić. Međutim, njegovo polaganje je neuspješno, ali "stari lisac" Nikša Prkačin, sve to prati i popravlja promašaj Andrića za konačnih 71:69 u korist Cibone.

U redovima Zadra sa 11 poena, 2 skoka i 4 asistencije najbolji je bio Rok Stipčević, dok je šampione predvodio Alan Anderson sa 27 poena, 5 skokova i jednom asistencijom.

Košarkaško prvenstvo Hrvatske, finale:
Zadar – Cibona 69:71 (1:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.