Skroman nastup Sulejmanovića u trijumfu Tenerifa, Salin odigrao historijsku partiju

FIBA Liga prvaka

Skroman nastup Sulejmanovića u trijumfu Tenerifa, Salin odigrao historijsku partiju

H. Zilić

U prvom kolu Grupe A FIBA Lige prvaka, uzbudljiv duel odigrali su Prometey i Tenerife.

Meč je ponudio dosta preokreta, domaća ekipa je imala +11 na poluvremenu, ali presudna je bila treća četvrtina koju su gosti iz Španije dobili sa 4:26 uz fenomenalnu igru u odrbani.

Konačan rezultat je glasio 70:73 za Tenerife.

U pobjedničkoj ekipi nezaustavljiv je bio Salin sa 33 poena i osam skokova i odigrao je jednu od najboljih partija u historiji FIBA Lige prvaka. Pratio ga je Fitipaldo sa 13 poena, četiri skoka i pet asistencija.

Bh. reprezentativac Emir Sulejmanović je u dresu Tenerifa na parketu proveo 23 minute ubacio dva poena skupio sedam skokova i jednu asistenciju.

Kod Prometeya najefikasniji bio je Dowe sa 12 poena pet skokova, dvocifreni su još bili Bilan i Sidorov sa deset ubačenih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi