Breogan ponovo pobijedio, Džanan Musa večeras šuterski skroman
Foto - Breogan

Drugi trijumf novog člana ACB lige

Breogan ponovo pobijedio, Džanan Musa večeras šuterski skroman

M. Šljivak

Novi član španske ACB lige Breogan upisao je i drugu pobjedu u prvenstvu.

Tim za kojeg nastupa Džanan Musa savladao je kao gost ekipu San Pablo Burgosa sa 87:62, a za razliku od prvog kola bh. košarkaš je imao mnogo skromniju noć.

Musa je u prvom kolu bio MVP i očekivalo se i večeras da odvede svoj tim do trijumfa. Međutim, bh. košarkaš nije bio raspoložen, ali i bez njegovog značajnog učinka Breogan je slavio uvjerljivu pobjedu.

Džanan je na kraju meč završio sa sedam poena (2/7 FG) za 27 minuta na parketu, a dodao je tri skoka i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kod Breogana Bell-Haynes je bio najefikasniji sa 20 poena, dok su Benite i Kravić na drugoj strani ubacili po 16.

Emir Sulejmanović odigrao je osam minuta za Tenerife u pobjedi Tenerifa nad Unicajom rezultatom 87:82. Bh. košarkaš je ostao bez poena, a upisao je tri skoka.

Top Komentari

King_Kenny
...sta sam rekao poslije one prve utakmice,isao ga sut kao nikad i zato je i ubacio 25 poena...naredenih 10 utakmica nece prebaciti 10 poena.
2 21
user1597698961
Breogann srusi dva tima koja si sigurnonu top 5spanije,,i kladionice su im davale male sanse u ova dva meca a oni po 20+ dobise
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti