Promjene u Crvenoj Zvezdi: potpisao Vladimir Štimac, Brown i Faye na izlaznim vratima?

Štimac po treći put u karijeri igrač Zvezde

Promjene u Crvenoj Zvezdi: potpisao Vladimir Štimac, Brown i Faye na izlaznim vratima?

Samp par dana nakon što je Fenerbahce objavio prekid suradnje sa srpskim krilnim centrom Vladimirom Štimcem, on se, kako je i najavljeno, vratio u redove svog matičnog kluba KK Crvena Zvezda. 

Početkom sezone Željko Obradović uzeo je Štimca u tim zbog velikog zamora svojih igrača koji su nastupali na Mundobasketu, a borbeni košarkaš se uspio nametnuti te ostati duže od planiranog. Ipak, loši rezultati Fenera primorali su klub na igračke promjene, a na unutarnje pozicije doveden je sjajni Malcolm Thomas.

Istovremeno, dolaskom Štimca, te otprije par dana i Marka Jagodića Kuridže se čini da su dani u beogradskom Euroligašu odbrojani za Derricka Browna i Mohameda Fayea. Brown se od dolaska bori s formom i ozljedama, dok je Senegalac u nekoliko zadnjih utakmica igrao ispod svih kriterija. Dolaskom Štimca i Kuridže nastala je gužva na centarskim pozicijama i sve su prilike da je ovaj dvojac na izlaznim vratima Zvezde. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi