Proradila čarolija iz DC-a, Teletović van šuterske forme

Poraz Netsa

Proradila čarolija iz DC-a, Teletović van šuterske forme

Sastav Brooklyn Netsa nije uspio upisati svoju 18. pobjedu u ovoj sezoni, a u tome ih je spriječila ekipa Washington Wizardsa. Tim koji su noć prije savladali sa 102:80 ovoga je puta nadigrao ekipu našeg Mirze Teletovića i slavio rezultatom 99:90.

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine na terenu je proveo nešto više od 17 minuta, a za to vrijeme Teletović je ubacio svega pet poena. Mirza nije imao svoju noć, za tri poena je šutirao 1-4, dok je iz polja gađao 2-7. Kada je riječ o skokovima upisao ih je šest, od čega su dva bila u fazi napada.

Čarobnjake je do pobjede predvodio Nene sa 20 poena, a Beal je ubacio 17 poena. Uz pomenuti dvojac još su četiri igrača Washingtona imala dvocifreni poenterski učinak.

Jarrett Jack sa 22 ubačaja bio je najefikasniji igrač na utakmici, ali ta činjenica nije puno pomogla Netsima da izbjegnu 24. ovosezonski poraz. Lopez je postigao 15, a Johnson 12 poena.

Rezultat:
Brooklyn Nets - Washington Wizards 90:99

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.