Prva gostujuća pobjeda za Bosna Royal

Liga 12

Prva gostujuća pobjeda za Bosna Royal

E. Škorić

Košarkaši Bosna Royala ostvarili su historijsku pobjedu u gostima kod Varde HE u Višegradu.

Novoosnovani klub Bosna Royal iz Sarajeva slavio je rezultatom 77:65 u Višegradu u osmom kolu Lige 12.

Gosti iz Sarajeva vodili su rezultatom 22:15 nakon prve četvrtine, a istu prednost, dakle sedam poena, imali su i na pauzi (34:41). 

I u nastavku je Bosna Royal bila bolja ekipa na parketu, pa je zasluženo slavila sa 12 razlike, što joj je prvi gostujući trijumf u sezoni.

Jermaine Watson je predvodio Sarajlije sa 23 poena, Edin Rešidović je ubacio 16, a Marko Dujković 15 uz čak 18 skokova. Najbolji kod Varde bio je Nemanja Stanimirović sa 19 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Građanski je bio bolji od Mladosti iz Mrkonjić Grada rezultatom 74:64. Boljkovac je sa 21 poenom, pet skokova i šest asistencija bio najbolji u pobjedničkoj ekipi, dok je poraženu predvodio Obrad Tomić sa 19 poena i sedam skokova. 

HEO je u Bilećoj, rezultatom 78:70, savladao trebinjski Leotar. Negovanović je ubacio 30 poena za domaće, Šakotić na drugoj strani 26 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.