Prvi pik Drafta nije mogao zadržati suze: Samo se želim zahvaliti svojoj mami
Foto: Screenshot

Pelicansi izabrali Williamsona

Prvi pik Drafta nije mogao zadržati suze: Samo se želim zahvaliti svojoj mami

Sinoć je održan NBA Draft, a kada je u pitanju prvi pik, apsolutno nije bilo iznenađenja.

New Orelans Pelicansi su prvim pikom izabrali Ziona Williamsona koji će nakon jedne sezone na Univerzitetu Duke u NBA ligu.

Zion Williamson se, kako to tradicija nalaže, nakon što je izabran pozdravio sa komesarom NBA lige Adamom Silverom, a potom je uslijedio i kratki razgovor sa novinarkom EPSN-a.

Tada su već emocije savladale mladog košarkaša, pa on nije mogao suzdržati suze.

"Ne znam šta da kažem. Nisam mislio da ću biti u ovoj poziciji... Moja mama je puno žrtvovala za mene. Ne bih bio ovdje bez moje mame. Učinila je sve za mene, samo joj se želim zahvalitit", izjavio je Williamson.

Inače, Williamson je na Draft stigao upravo u društvu svoje majke Sharonde Andreson, uz koju je i napravio prve košarkaške korake. Naime, ona mu je bila prvi trener.

Nakon što se sabrao Williamson je uz prepoznatljivi osmijeh samo kratko poručio: "Zaplešimo."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi