Pukla bruka: Srbija Ukrajinu rastavila na proste faktore

Eurobasket za juniore

Pukla bruka: Srbija Ukrajinu rastavila na proste faktore

Juniori Srbije sinoć su razmontirali vršnjake iz Ukrajine na Eurobasketu.

Pomenute dvije selekcije su odmjerile snage u susretu osmine finala, a Srbija je rastavila Ukrajinu na proste faktore jer ju je pobijedila sa gotovo nestvarnih 121:49.

Inače, Ukrajina je u grupnoj fazi takmičenja upisala dva poraza i jednu pobjedu. Poraze je zabilježila od Finske sa 25 razlike i Španije sa čak 51, a jedinu pobjedu Ukrajina je zabilježila protiv naše Bosne i Hercegovine i to rezultatom 80:67.

Inače, Srbija će svakako biti jedan od prvih favorita za titulu, a sinoć ju je do pobjede vodio Filip Petrusev sa 25 poena, dok su Zoran Paunović i Marko Pecarski dodali po 23.

Top Komentari

Bhzmaj2.0
Sta je ovo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi