Puljko: Idemo utakmicu po utakmicu
Detalj sa polufinalne utakmice na Pecari ; Široki TT Kabeli - Čapljina Lasta (78:57)

Špralja, Puljko i mladi Planinić o sutrašnjoj utakmici

Puljko: Idemo utakmicu po utakmicu

Jučer je u prostorijama košarkaškog kluba sa Pecare upriličena konferencija za novinare pred prvu finalnu utakmicu između domaćina Široki TT Kabela i Igokee.

Na konferenciji su uz sportskog direktora Mikulića i Štembergera, nazočili i kapetan momčadi Šime Špralja, te Hrvoje Puljko i mladi centar Planinić.

Špralja je istakao da treba zadržati ritam do kraja, dok je Puljko mišljenja da će svaka utakmica biti teška, a da je na kraju najbitnije da pehar ostane na Pecari.

„Igokea je više napadačka momčad i zato moramo držati obranu kao i tokom cijele sezone. Treniramo kao i do sada, imamo dobar ritam i to treba zadržati do kraja finalne serije.“, rekao je kapetan momčadi Šime Špralja.

„Mislim da će svaka utakmica, od prve do zadnje minute, biti jako teška. Igokea će biti rasterećena i igrat će bez pritiska dok je na nama uloga favorita. Moramo kao i do sada ići utakmicu po utakmicu, a bitno je da osvojimo naslov i da pehar ostane na Pecari i na kraju da svi idemo na zasluženi odmor.“, rekao je Hrvoje Puljko.

Mladi centar Darko Planinić nije bio rječit kao njegovi suigrači:

„Svakako da želimo osvojiti i to je velika stvar. Ja bih samo pozvao ovim putem navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže.“

Ovaj susret na rasporedu je u srijedu 12.svibnja sa početkom u 19:30 sati uz izravan prijenos na BHT1 televiziji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.