"Curry je loš primjer mladim košarkašima i šteti košarci"

Mark Jackson 'kontrira' cijeloj planeti

"Curry je loš primjer mladim košarkašima i šteti košarci"

Stephen Curry je trenutno bez dileme najbolji košarkaš na svijetu, a njegove partije oduševljavaju sve ljubitelje ovog sporta, osim Marka Jacksona.

Bivši Curryjev trener smatra da djeca koja gledaju Curryja ne mogu naučiti ništa dobro što bi im pomoglo u razvijanju.

"Nemojte me pogrešno shvatiti, ali mislim da Curry šteti košarci. To sam shvatio kada sam gledao jedan meč koji su igrali školarci. Svima je idol i gotovo svako dijete pokušavaju ekspresno završiti napad šutem za tri poena. Oni moraju raditi na drugim aspektima igre, a ne ugledati se na Curryja", rekao je Jackson.

Dok Jackson komentariše, Golden State predvođen upravo Stephom Curryjem bilježi nevjerovatne rezultate i ubjedljivo vodi na tabeli zapadne konferencije sa omjerom od 29 pobjeda i jednog poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.