"Imamo administrativnih problema, FIBA je obaviještena"

Damir Krupalija o dugu prema Vučuroviću

"Imamo administrativnih problema, FIBA je obaviještena"

  Krovna kuća svjetske košarke (FIBA) nedavno je KK Bosna produžila rok do 12. decembra da izmiri obaveze prema crnogorskom košarkašu Nikoli Vučuroviću. 

Velikan bh. košarke svom nekadašnjem članu duguje novac u iznosu od 180 hiljada KM, a ukoliko u klubu ne pronađu način da izmire dugovanja, prema FIBA-inim sankcijama ime Bosna će postojati samo na papiru. 

Premda je posljednji rok za uplatu bio 12. decembar, tačnije sutrašnji dan, novac još uvijek nije uplaćen i to je potvrdio i direktor kluba Damir Krupalija.

"Novac Vučuroviću još uvijek nije uplaćen, no u narednim danima bi to trebalo biti riješeno. Imamo malih administrativnih problema o kojima je FIBA obaviještena, ali nadamo se da će to biti završeno sutra ili prekosutra", kazao je Damir Krupalija u izjavi za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Nakon što bi se riješio slučaj 'Vučurović', uslijedila bi borba s ostatkom duga prema državi, igračima, dobavljačima...  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi