"Imamo svoju kalkulaciju"

HKK Zrinjski gostuje u Novom Mestu

"Imamo svoju kalkulaciju"

Pred gostovanje košarkaša HKK Zrinjski u Novom Mestu, gdje će ih u sklopu 3. kola ABA 2 lige dočekati ekipa Krke, trener Plemića Hrvoje Vlašić istakao kazao je da njegov tim nigdje ne ide sa bijelom zastavom.

"Krka je iskusna ekipa, s dobrim rosterom, ekipi koja je sastavljena takoreći u letu. Doveli su dva košarkaša pred sami početak lige, a momčad im je puna igrača koji imaju iskustvo igranja "prave" ABA lige. No mi nigdje ne idemo s unaprijed položenim oružjem, pa tako ni u Novo Mesto. Od njihovih igrača izdvojio bih Žigu Dimeca koji je igrao za Sloveniju na zadnjem Eurobasketu, te Maj Kovačevića.

Međutim, oni imaju problema s formom, zadnju utakmicu u domaćem prvenstvu protiv Rogaške su izgubili, pa ćemo se potruditi da im i mi stvorimo probleme. Sigurno ćemo dati svoj maksimum. Stanje u momčadi je dobro, u ekipu se vratio Ali Demić, tako da u Novo Mesto idemo kompletni po dobar rezultat", kazao je Vlašić. 

Jedan od najsiskusnijih Marko Šutalo nadovezao se na svog trenera:

"Složio bih se sa trenerom da se radi o teškom gostovanju. To je ekipa koja ima višegodišnje iskustvo igranja u ABA ligi. Znamo da je njihova ambicija povratak u prvi razred ovog natjecanja, ali i mi imamo svoju kalkulaciju. Mislim da smo dostigli dobar nivo agresivnosti i u obrani i u napadu, da nam je forma u uzlaznoj putanji i nastavimo li u tom smjeru, imamo dobre šanse za trijumf u Novom Mestu", najavio je utakmicu na 25. rođendan kluba Šutalo. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Utakmica se igra u srijedu u 19 sati, a momčad Zrinjskog na put u Sloveniju kreće u utorak ujutro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi