"Kaknju respekt, ali bodovi ostaju na Pecari"

Optimizam u HKK Široki

"Kaknju respekt, ali bodovi ostaju na Pecari"

U narednom kolu košarkaškog prvenstva BiH HKK Široki će na domaćem parketu ugostiti KK Kakanj. 

Povodom sutrašnje utakmice danas je u prostorijama HKK Široki održana konferencija za medije, na kojoj su se prisutnim novinarima ispred kluba obratili trener Mladen Vušković, te igrači Mateo Čolak i Ivan Mikulić. 

"Maksimalno respektiramo momčad Kaknja koja ima dosta dobrih igrača. Doveli su novog igrača Božovića koji se pokazao kao pravo pojačenje i koji im donosi dosta skokova. Očekujem tešku utakmicu, ali vjerujem da će moji mladi igrači prikazati dobru igru kako bi upisali nove bodove na domaćem parketu", izjavio je trener Mladen Vušković.

Ekipu Kaknja maksimalno respektuje i Mateo Čolak. 

"Cijele sedmice smo se pripremali za ovu utakmicu. Momčad Kaknja je jako kvalitetna, dosta dugo su godina na okupu i to im je sigurno dodatna prednost. Međutim, mi igramo doma i očekujem pobjedu. Pozivam publiku da nas dođe podržati u što većem broju".

Ivan Mikulić vjeruje u pobjedu. 

"Prvi put u karijeri mi se događa da sam jedan od najstarijih igrača u klubu uz Josipa Naletilića. U Širokom mi je super, mislim da sam se dobro uklopio u ovu mladu momčad. Što se tiče utakmice, Kakanj je iskusnija momčad od nas, igraju svoju prepoznatljivu igru, ali bez obzira na njihovu kvalitetu, ja očekujem našu pobjedu".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Utakmica između Širokog i Kaknja igra se sutra s početkom u 18:00 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi