"Kako ga čuvati kad stalno pravi korake?"
Foto: EPA

Fred Hoiberg o zvijezdi Bostona Isiahu Thomasu

"Kako ga čuvati kad stalno pravi korake?"

M. Šljivak

Chicago Bullsi ispustili su prednost od 2:0 u četvrtfinalnoj seriji NBA doigravanja protiv Boston Celticsa.

Nakon što su Bullsi  slavili dvije gostujuće pobjede, na isti način su im uzvratili i Celticsi. Serija sada seli u Boston, gdje će domaći tim po prvi put imati šansu da povede.

Glavni razlog što je serija poravnata je omaleni Isaiah Thomas, glavna zvijezda ekipe iz Bostona.

Ovaj košarkaš je sinoć predvodio Celticse do trijumfa sa 33 poena i najzaslužniji je što se njegov tim vratio u seriju.

Trener Chichaga Fred Hoiberg je nezadovoljan odlukama sudija i  tvrdo da Thomasu ne sude čiste korake i to iz akcije u akciji.

"Reći ću ovako: Isaiah Thomas je vraški igrač, ratnik i večeras je odigrao fantastičan meć.Nemoguće ga je zaustaviti jer u svakom napadu pravi korake, a sudije mu to dopuštaju. Kada spustiš loptu, zatim napraviš još dva ili tri koraka, pa je ponovo spustiš, to su koraci. Nemoguće ga je čuvati kada stalno tako radi", tvrdi Hoiberg.

Bullsi će međutim na terenu morati da pokažu da zaslužuju polufinale. Naredni meč je u Bostonu i nakon ovog meča bi određene stvari mogle biti jasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti