"Moramo se navići na to da nema Rahimića"

Armin Avdibegović, play Bosne

"Moramo se navići na to da nema Rahimića"

Visokim porazom od Širokog Wwina (93:62) košarkaši Bosna ASA BH Telecoma su podsjetili na prošlosezonski start Lige 6, kada su također doživjeli minus 30 i više, tada od Igokee.

Upravo je Igokea naredni protivnik Studenata u Ligi 6, te će to bez ikakve sumnje biti još jedan veliki ispit za sastav iz Sarajeva.

 

“U susretima sa Širokim i Igokeom mi stvarno nemamo šta da izgubimo, ustvari te utakmice će nam poslužiti da što prije uigramo sve naše linije sa Hadžifejzovićem i Čengićem, koji su stigli iz Vogošće. Svoju šansu za doigravanjem mi ćemo svakako tražiti u mečevima sa timovima Čapljine, Mladosti i Varde“, rekao je organizator igre u Bosni, Armin Avdibegović, te za SportSport.ba prokomentarisao samu utakmicu na otvaranju Lige 6.

 

“Napravili smo niz tehničkih grešaka koje ekipa kao što je Široki uvijek kazni. Prišli smo na 7 poena razlike i onda su nas prisilili na pravljenje neshvatljivih poteza. Dok smo bili 5 na 5, sve se moglo koliko toliko kontrolisati. Kada su Širokobriježani po drugi put povećali prednost, mi to više nismo mogli pratiti.“

 

Nastavak takmičenja već u 2. kolu Bosnu vodi na gostovanje kod Igokee. Prvo je pitanje, koliko se tim Hamde Frljka psihološki oporavio od visokog poraza u Širokom Brijegu.

 

“Liga 6 vam i ne nudi baš mnogo vremena da se previše bavite utakmicama koje su odigrane. U hodu pokušavate ispraviti greške i fokusirati se već na naredni meč koji vas očekuje. A mi smo u situaciji kada stvarno i nemamo baš mnogo vremena. Pokušavamo ispraviti greške do Igokee, samo za to Liga 6 u ovom trenutku nudi tek nešto malo vremena.“

 

Igrači Bosne su imali dva dana za pripremu utakmice sa Igokeom. Nakon odlaska Rahimića utisak je da bi im trebalo mnogo više s obzirom da je Dženo bio glavni igrač Bosne  i da se na njemu dosta toga zasnivalo.

 

“Nekako se ne možemo oteti utisku da tokom ove sezone kada uđemo u jedan veći nivo forme, uvijek se dogodi nešto što nas izbaci iz ritma. Sjetite se pauze zbog snježnih padavina koja je u slučaju Bosne zbog neodigravanja utakmice sa Hercegovcem bila i duža. Nakon toga smo Kup odigrali katastrofalno. Evo sada smo bez Rahimića i to je definitivno nešto što zahtijeva novu pripremu. Rahimić je bio kostur ekipe, igra se zasnivala na njemu, on je bio konstantno dobar dok smo svi mi oko njega oscilirali. Sada se na sve to moramo priviknuti. A, kratak je period između utakmica.“

 

Kako će Studenti izgledati bez Rahimića pokazat će vrijeme pred nama. Sigurno je da neće biti nimalo lako. Kvalitetno širenje igre i na liniju za tri poena bit će u novonastaloj situaciji neophodno. To su Avdibegović i suigrači u par utakmica prije Lige 6 i pokazali.

 

“Mislim da u tom dijelu igre imamo potencijala. U Bosni su sada tri do četiri dobra šutera i to je u par mečeva bilo zaista silno oružje. Ta igra sa vanjskih pozicija ukoliko bude funkcionisala onda bi moglo biti svašta. Sada lopta neće toliko ići u reket, do nedavno je Rahimić bio idealno rješenje zbog njegovih kvaliteta i renomea u timu. Sada moramo imati rješenja u cijelom polju.

 

Upravo zato ćemo i koristiti meč sa Igokeom. Da se što prije naviknemo na novonastalu situaciju. Borit ćemo se i dati sve od sebe. Ponavljam još jednom, svoju šansu, a to je realnost, moramo tražiti u mečevima sa ostalim timovima u Ligi 6.“

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

 

Pored meča Igokea - Bosna u 2. kolu Lige 6 sastaju se još Mladost - Varda HE i ČapljinaLasta - Široki Wwin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.