"Najbolji sam košarkaš na svijetu"

James Harden tvrdi

"Najbolji sam košarkaš na svijetu"

M. Šljivak

Košarkaš Houston Rocketsa James Harden smatra da je najbolji na svijetu.

On je u razgovoru za magazin Time potvrdio da se smatra trenutno najboljim košarkašem na svijetu, iako je konkurencija zaista velika.

"Naravno da se smatram najboljim na svijetu. Osjećam da sam dobar u svim segmentima igre. Odlično čitam igru, postižem koševe, činim saigrače boljima. Nema mnogo igrača koji imaju moje karakteristike. Možda neki imaju više atleticizma, možda bolje šutiraju, ali ako imate sve u ljudskm tijelu, ko je bolji? Pitajte bilo kojeg igrača. Svaki će reći da je najbolji na svijetu. Sve je to samopouzdanje. Nikog ne prozivam, samo imam veliko samopouzdanje", rekao je Harden.

Harden u ovoj sezoni igra zaista odlično. Ima double-double prosjek po meču, a ubacuje 29.2 poena, te ima 11.3 asistencija i čak 8.3 skokova.

U karijeri, gdje je pored Rocketsa nastupao još i za Oklahomu, na prosjeku je od 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi