"Nije Curry najbolji, Dražen je"

Reggie Miller smatra Dražena najboljim

"Nije Curry najbolji, Dražen je"

Midhat Šljivak

Legenda NBA lige i Indiana Pacersa, Reggie Miller, smatra Dražena Petrovića najboljim šuterom u povijesti lige.

Američki mediji su Stephena Curryja, fantastičnog košarkaša Golden State Warriorsa, proglasili najboljim, ali Miller ne dijeli njihovo mišljenje.

"Curry najbolji šuter u povijesti? Spada među najbolje, toliko rekorda je srušio sa samo 27 godina. Ipak, Dražen je najbolji šuter protiv kojeg sam igrao. Nikad nikog nisam vidio, kao što je bio on", rekao je Miller, te je dodao:

"Petrović je imao najbrži izbačaj koji sam vidio. Njegov rad nogu ga je činio posebnim. Ja sam bio ponosan na sebe zbog načina na koji sam izlazio iz blokova i kreirao šut, a on je bio jednako dobar i tome", dodao je legendarni Miller.

Kompletnu karijeru Miller je proveo u Pacersima, a jedan je od najboljih šutera koji je kročio na NBA parkete.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.