"Podivljali" Bik Gasol, dominacija domaćina i pobjeda 76ersa

NBA liga

"Podivljali" Bik Gasol, dominacija domaćina i pobjeda 76ersa

Nakon što su u noći sa petka na subotu sa dva poena prednosti slavili protiv Brooklyn Netsa, novu pobjedu košarkaški Philadelphia 76ersa upisali su sinoć. Na domaćem parketu, ovoga puta sa svega pola košar razlike savladali su Indianu (93:92).

Prva figura sedme ovosezonske pobjede 76ersa bio je Tony Wroten koji je ubacio 20 poena, dok su Convigton i Carter-Williams dali 16, odnosno 15 poena. Najefikasniji igrač utakmice bio je David West u gostujućem timu, ali ni njegovih 28 poena nije pomoglo Pacersima da stignu do svoje 16. pobjede u ovoj sezoni, i to protiv druge najslabije ekipe Istočne Konferencije.

Raptorsi su tijumfovali protiv Bostona na domaćem terenu, a Williams i Lowry predvodili su kanadski tim sa po 19 ubačaja. Prezimenjaci Johnson postigli su po 15 poena, a identičan učinak imao je i litvanski centar Valanciunas. Kellyju Olynyku bilo je dovoljno i 27 minuta na parketu da ubaci 23 poena, i tako bude najefikasniji igrač utakmice. Raptorsi su ovom pobjedom prekinuli negativan niz od četiri uzastopna poraza.

Pobjedu Bullsa na domaćem parketu, 26. ovosezonsku, obilježila je fantastična partija španskog centra Pau Gasola. Španac je u pobjedi Bikova od 95:87 nad Bucksima u United Centru ubacio gotovo polovinu koševa svog tima (46 poena), a uz to je i skakačkim učinkom od 18 skokova (8 u napadu, 10 u dobrani) kompletirao double-double. Knight je u redovima poražen tima bio najučinkovitiji sa 20 poena.

Houston je uz 30 poena Hardena pobijedio Utah, dok je San Antonio slavio na gostovanju kod Minnesote (108:93), što je ujedno bio i jedini gostujući trijumf protekle noći.

Odlična partija Nikole Vučevića nije pomogla Orlandu da izbjegne poraz na gostovanju kod Portlanda. Crnogorac je postigao 34 poena, ali su Trailblazersi imali odgovor u Aldridgeu (25 poena) i Matthewsu (18 poena).

Rezultati:
Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 93:92
Toronto Raptors - Boston Celtics 109:96
Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 95:87
Houston Rockets - Utah Jazz 97:82
Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 93:108
Portland Trail Blazers - Orlando Magic 103:92
Detroit Pistons - Brooklyn Nets 98:93

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.