"Teodosić sa lakoćom može da igra NBA ligu"

Italijanski stručnjak smatra

"Teodosić sa lakoćom može da igra NBA ligu"

Pomoćni trener San Antonija Ettore Messina izjavio je da Miloš Teodosić posjeduje kvalitet za NBA ligu.

Messina ističe da je Teodosić dosta napredovao u posljednjih nekoliko godina i da je u ovom trenutku jedan od najboljih igrača Evrope.

"Teodosić je danas drugačiji igrač nego što je bio prije tri ili šest godina. Zreliji je, konačno je osvojio trofej Eurolige i mnogo je napredovao. Briga je njegova odbrana, ali je pametan da izbjegne nevolju", rekao je italijanski stručnjak.

"Mislim da lako može da igra na nivou NBA lige, ali sve je na njemu. Objektivno, na početku NBA karijere neće zaraditi mnogo više novca nego u Evropi, ali gledajući talenat, ne postoji sumnja da može da igra na najvišem mogućem nivou", dodao je on.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Teodosić je trenutno najbolji asistent Eurolige (8.5), ali i četvrti strijelac ovog takmičenja (18.5). Ove sezone uspio je da pređe granicu od 1.000 asistencija u elitnom takmičenju te da se smjesti na četvrto mjesto vječne liste strijelaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi