Rade Zagorac potpisao za Memphis Grizzliese
Foto: nba.com/grizzlies

Mladi košarkaš napustio Mega Leks

Rade Zagorac potpisao za Memphis Grizzliese

Dojučerašnji Košarkaš Mega Leksa Rade Zagorac je i zvanično postao član Memphis Grizzliesa, objavljeno je na zvaničnoj stranici ove NBA ekipe.

Zagorac je čelnike Grizzliesa impresionirano svojim nastupima na Ljetnoj ligi, pa su u Memphisu odlučili potpisati ugovor sa talentovanih srbijanskim košarkašem, mada iz kluba nisu saopštili uslove istog.

Inače, Zagorac je u drugoj rundi prošlogodišnjeg NBA drafta izabran od strane Boston Celticsa, ali su oni odmah proslijedili njegova prava Memphis Grizzliesima u zamjenu za jedan od budućih Memphisovih draft pickova prve runde.

Mladi Zagorac se, nakon prošlogodišnjeg drafta, ipak vraća u Mega Leks gdje još jednu godinu "brusi zanat", da bi na ovogodišnjoj Ljetnoj ligi pokazao svu raskoš svog talenta i zaradio ugovor sa Grizzliesima.

Ovaj 21-godišnji srbijanski košarkaš je u dresu Mega Leksa u protekloj sezoni ABA lige odigrao 26 utakmica u kojima je, u prosjeku, bilježio 15 poena, 6.5 skokova, 2.5 asistencija i 1.38 ukradenih lopti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi