"Radije ću do kraja karijere sjediti kući nego igrati za ovog čovjeka"

Košarkaš preko Twittera poručio klubu

"Radije ću do kraja karijere sjediti kući nego igrati za ovog čovjeka"

M. Šljivak

Veoma zanimljiva situacija dolazi nam iz košarkaškog prvenstva Španije.oma zanimljiva situacija dolazi nam iz košarkaškog prvenstva Španije.

Američki košarkaš Shaquielle McKissic (27) odbio je igrati za ekipu Gran Canarije jer ne želi više da sarađuje sa trenerom Luisom Casimirom.

Na ovaj potez se Amerikanac odlučio nakon što je u meču sa Real Madridom igrao samo 19 minuta. On smatra da mora igrati više, ali da mu to Casimiro ne dopušta.

"Ne želim više igrati. Radije ću do kraja karijere sjediti kući nego igrati za ovog trenera", poručio je McKissic.

Nakon ovog njegovog poteza oglasio se i trener tima sa Kanarskih ostrva Luis Casimiro. Nije se previše uzbudio zbog ovog slučaja.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

"Nije bilo nikakvog sukoba između nas. Ne znam šta želi jer je igrao 13 od 16 utakmica u startnoj petorci. Pokušao je da nam pomogne, ali nije se uklopio u filozofiju igre. To je vjerovatno dovelo do frustracije na društvenim mrežama. Nikad nisam omalovažio igrača u 30 godina karijere i moji zahtjevi su samo profesionalni. Klub će odlučiti o daljim koracima", poručio je trener španskog tima.

McKissic je ove sezone prosječno ubacivao 5.5 poena u ACB ligi, a u redove Gran Canarije je stigao iz turskog Ušaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi