Radnički došao do pobjede protiv Zadra

Kragujevčani slavili protiv Zadrana

Radnički došao do pobjede protiv Zadra

U prvom susretu 11. kola ABA lige sastali su se Radnički i Zadar, a pobjedu je odnijela ekipa Miroslava Nikolića, rezultatom 92:79.

Prvih pet minuta utakmice u Kragujevcu proteklo je u igri koš za koš, a minimalnu prednost imali su gosti, 12:10. Radnički je potom zaigrao mnogo bolje i došao do prednosti, nakon deset minuta Kragujevčani su vodili, 28:22. U nastavku prvog poluvremena Zadar je zaigrao dobro u napadu, a pogođeni su neki bitni šutevi za tri poena, pa je četiri minute prije kraja 20 minuta domaćin imao minimalnu prednost, 39:37. Domaćin je potom još jednom zaigrao bolje i na odmor otišao sa vodstvom 49:42. 

 

Drugo poluvrijeme domaćin je otvorio serijom, 10:0 i tako vrlo brzo došao do dvocifrene prednosti. Uspio se Zadar vratiti, iako je Radnički imao 20 razlike, gosti su serijom 12:0 došli na minus osam. Radnički je ipak uspio vratiti dvocifrenu prednost i u odlučujućih deset minuta ući sa vodstvom, 72:59. Pet minuta prije kraja susreta Zadar je još jednom smanjio na minus osam. Više od toga međutim nisu mogli, Radnički je još jednom povećao prednost i slavio 92:79. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Ćapin i White sa po 18 postignutih poena, dok je kod Zadra 14 postigao Travis. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.