Radnički na Gripama bez problema sa Splitom

Velika pobjeda Kragujevčana

Radnički na Gripama bez problema sa Splitom

U jako važnom susretu za obje ekipe, Split je na Gripama dočekao Radnički iz Kragujevca. Gosti su na kraju slavili pobjedu 81:63. 

U prvih deset minuta ovog susreta vidjeli smo dobru i efikasnu igru obje ekipe. Nešto bolje se snašao domaćin koji je imao prednost tokom prvih deset minuta utakmice. Na kraju je Split prvu četvrtinu riješio u svoju korist, rezultatom 22:18. 

 

U nastavku prvog poluvremena samo je jedna ekipa bila na parketu. Igra Splita se raspala, pa su Žuti za čitavu drugu četvrtinu postigli osam poena. Radnički je ovaj period riješio u svoju korist rezultatom 24:8, te je na odmor otišao sa velikih plus 12. 

 

Nastavio je Radnički u istom ritmu, pa je ekipa iz Kragujevca nakon pet minuta igre u nastavku imala 21 poen prednosti. U posljednju četvrtinu gosti su ušli sa vodstvom 64:43. Gosti su do kraja odigrali rutinski, te su na kraju slavili 81:63. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Najefikasniji u gostujućoj ekipi bio je Terrico White sa 22 poena, dok je za domaću ekipu 16 postigao Vukušić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.