Radnički nije uspio iznenaditi Partizan

ABA liga

Radnički nije uspio iznenaditi Partizan

Midhat Šljivak

Košarkaši Partizana savladali su večeras u Pioniru ekipu Radničkog iz Kragujevca rezultatom 82:70.

Prvi period je donio izjednačenu košarku. Sjajan otpor Partizanu je pružio Radnički, ali su crno-bijeli ipak nakon prve četvrtine imali dva poena prednosti, 19:17.

Dobra igra se nastavila i u drugoj četvrtini. Oba tima su imala bolje periode igre u kojima su vodili, ali su domaći košarkaši uspjeli na odmor da odnesu tri poena prednosti, 39:36.

Ipak, u nastavku je Partizan slomio otpor gostiju iz Kragujevca. Treću dionicu su dobili 20:15, te su sa solidnih osam poena prednosti ušli u posljednji period, 59:51.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Uspio je domaći sastav da do kraja utakmice poveća prednost na konačnih 12 razlike, pa je Radnički usprkos dobroj partiji poražen u Beogradu.

Kvartet Partizana, Kinsey, Tepić, Lauvergne i Pavlović je postigao većinu poena ovog tima. Kinsey je ubacio 19, Tepić 17, Lauvergne 16, a Pavlović 15. Kod gostiju Sava Lešić je ubacio 14 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.