Radnički savladao Cibonu u Zagrebu, Mašić odličan

Splićani ni u osmom kolu nisu došli do gostujuće pobjede

Radnički savladao Cibonu u Zagrebu, Mašić odličan

Utakmicama Cibona - Radnički i Krka - Split otvoreno je osmo kolo ABA lige. Cibona je u neizvjesnoj utakmici izgubila od Radničkog rezultatom 85:81, dok je Krka na svom terenu bila bolja od Splita, 79:68.

Cibona - Radnički 81:85

 

Cibona se nalazila na poziciji broj četiri pred utakmicu sa Radničkim. Gosti su nakon lošeg starta uvezali nekoliko pobjeda i sada imaju omjer 3-4. Cibona je bolje otvorila susret i već nakon par minuta igre došla do plus šest. U nastavku nešto bolja igra Kragujevčana, pa je prva četvrtina završena neriješeni rezultatom, 21:21. U nastavku prvog poluvremena u Draženovom domu, na parketu ista slika. Igra koš za koš, a Cibona je u posljednjim trenutcima druge četvrtine došla do prednosti i na odmor otišla sa plus pet. 

 

Nisu se gosti iz Kragujevca predali ni u nastavku susreta. Na polovini igre u trećoj četvrtini dolaze do prednosti 53:52. Do kraja četvrtine odlična košarka, a Cibona je uspjela vratiti minimalnu prednost, bilo je 64:62. Do kraja se nije ništa promjenilo, neizvjesnot se produžila do posljednjeg trenutka. Radnički je na kraju u neizvjesnoj završnici slavio, rezultatom 85:81. Najefikasniji u Ciboni bio je Žižić sa 20 poena. Ante Mašić odigrao je odličnu utakmicu, a naš reprezentativac postigao je 15 poena, uz šut 2-2 za tri poena. Radnički su do pobjede vodila dva čovjeka, fenomenalni Terrico White sa 36 poena i Aleksandar Čapin sa 21 poenom. White je šutao 9-11 za dva i 4-4 za tri na ovome susretu, uz nevjerovatan procenat šuta. 

 

Krka - Split 79:68

 

Krka je u lošoj formi, a ekipa iz Novog Mesta ima tri vezana poraza na svom kontu, dok Splićani još uvijek ne znaju za tijumf na gostujućem terenu. Ova utakmica bila je idealna prilika za obje momčadi da prekinu negativnu seriju. Prva četvrtina donijela je igru koš za koš. Ekipe nisu uspjele da naprave osjetniju razliku, a prvih deset minuta Krka je riješila u svoju korist rezultatom 20:16. Neizvjesnost se nastavila i u drugoj četvrtini, a nakon pet minuta igre rezultat je bio 32:32. Na odmor je domaćin otišao sa minimalnim vodstvom, 40:38. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

U drugo poluvrijeme bolje ulaze domaćini i nakon pet minuta igre, dolaze do prednosti 51:44. Krka je do isteka trideset minuta igre povećala prednost. U posljednju se četvrtinu ušlo sa rezultatom 64:51. Krka je do kraja odigrala rutinski, sačuvala prednost i slavila 79:68. Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Murič i Vladović sa 15 postignutih poena. Kod Splita, Subotić je postigao 18, a Dijan 21 poen.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti