Radnički u Kragujevcu bolji od Cedevite, Nurkić nije igrao

Ćapin vodio Radnički do pobjede

Radnički u Kragujevcu bolji od Cedevite, Nurkić nije igrao

U posljednjem susretu današnjeg programa, 15. kola ABA lige, Radnički je na svom parketu ugostio Cedevitu i slavio 85:77.

Prvih deset minuta proteklo je u odličnoj igri obje ekipe, a nakon prve četvrtine gosti su imali minimalnu prednost, 29:27. Cedevita je zadržala prednost i u nastavku prvog poluvremna i na odmor otišla sa vodstvom, 43:38.

 

Prvih pet minuta igre u nastavku proteklo je u igri koš za koš, a gosti iz Zagreba su u posljednjih deset minuta ušli sa dva poena viška, rezultat je bio 61:59. Pet minuta prije kraja rezultat je bio izjednačen, 67:67. Radnički je mnogo bolje odigrao završnicu susreta i slavio 85:77. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Najefikasniji kod gostiju bio je Marko Tomas sa 17 poena. Jusuf Nurkić nije igrao. Kod domaćina iz Kragujevca 23 poena postigao je Ćapin, dok su po 14 dodali Sinovec i White. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.