Rafalna paljba Rocketsa, Harden brojao do 60

Stradali Hawksi

Rafalna paljba Rocketsa, Harden brojao do 60

Admin Čaušević

Tokom noći na NBA parketima su odigrana tri susreta. Noć je obilježio James Harden. 

Harden je sa 60 poena vodio Houston Rocketse do ubjedljivog trijumfa nad Atlanta Hawksima. Bilo je 158:111.

Zvijezdi tima iz Teksasa je to najbolji učinak sezone nakon kojeg se priključio Kobea Bryantu i Klayu Thompsonu kao jedini košarkaš koji je postigao 60 poena za tri četvrtine.

Inače, domaći su već nakon prvih 12 minuta bili na +17 te su tako nagovijestili težak poraz Hawska, deseti i u nizu. Treću četvrtinu Rocketsi su dobili sa čak 25 poena razlike (46:21). Konačan rezultat glasio je 158:111, a najbolji u poraženom timu sa 37 poena je bio Trae Young.

Do ubjedljivog trijumfa stigli su i Milwaukee Bucksi koji su pobijedili Charlotte Hornetse 137:96 uz veoma dobru partiju Antetokounmpo koji je meč završio sa 26 poena. Najefikasniji kod Hawksa sa 24 poena je bio Graham.

Do trećeg trijumfa u nizu stigli su i Philadelphia 76ers. Oni su na domaćem parketu pobijedili Indiana Pacerese 119:116. Meč je kao što i rezultat pokazuje bio veoma izjednačen i odlučen je u posljednjim sekundama. 76erse je do trijumfa sa 32 poena i 11 skokova vodio Joel Embiid.

Top Komentari

krndija26
bravo brada!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi