James Harden sjajno otvorio sezonu, njegov učinak NBA liga nije vidjela 50 godina

Zvijezda Rocketsa vrlo raspoložena

James Harden sjajno otvorio sezonu, njegov učinak NBA liga nije vidjela 50 godina

Američki košarkaš i zvijezda Houston Rocketsa James Harden igra nevjerovatno dobro na otaranju ove NBA sezone. 

Harden je sinoć svoje Rocketse vodio do trijumfa u gostima kod New Orleans Pelicansa sa 122:116 jer je ubacio 39 poena uz devet asistencija i četiri skoka.

Time je samo potvrdio da se nalazi u fenomenalnoj košgeterskoj formi, a tome svjedoči i činjenica da je na prvih 10 ovosezonskih utakmica prosječno bilježio 37,3 poena po meču. To je najveći broj koji je NBA liga vidjela u posljednjih 50 godina.

Prethodno je najbliži tom rekordu bio Michael Jordan u sezoni 1988/89 kada je na prvih 10 mečeva prosječno bilježio 36,9 poena.

Inače, za Hardena uopšte nije čudno da je najbolji strijelac lige jer je ovu titulu osvajao i u prethodne dvije sezone. Prošle je u regulanrnom toku prosječno bilježio 36,1 poena po meču što je bilo najviše od sezone 1986/87 kada je Michael Jordan bilježio 37,1 poena po meču.

Inače, Rakete na startu ove sezone igraju dobru košarku i trenutno su na omjeru od sedam pobjeda i tri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi