Rakete na prodaju: Vlasnik prodaje Houston
Foto: EPA

Leslie Alexander kupio franšizu 1993. godine

Rakete na prodaju: Vlasnik prodaje Houston

Vlasnik Houston Rocketsa Leslie Alexander je zvaničnim saopštenjem obavijestio javnost da se ova NBA franšiza prodaje.

"Bila je velika čast i uživanje biti vlasnik Rocketsa zadnje 24 godine. Imao sam priliku biti svjedokom veličine igrača i trenera koji su osvajali naslove prvaka za ovaj grad, bili birani u All Star i All NBA timove, bili primani u Kuću slavnih i uradili toliko za našu franšizu i navijače. Zajednica u Houstonu je bila moj dom", saopštio je, između ostalog Alexander, te dodao:

"Ovo sam odlučio nakon konsultacija sa porodicom i prijateljima, znajući da je franšiza u odličnom stanju, kada je riječ o igračima, trenerima i rukovodstvu. Izvršni direktor Tad Brown će nadgledati proces prodaje."

Izvršni direktor Rocketsa Ted Brown je istakao da je iznenađen Alexanderovom odlukom da proda franšizu, ali i da smatra da se Alexander nije odlučio na ovaj potez zbog, kako su neki mediji prenijeli, lošeg zdravstvenog stanja.

Leslie Alxander je kupio Rocketse 1993. godine za 85 miliona dolara, a ekipa je naredne dvije sezone dolazila do naslova prvaka NBA lige. Franšiza se danas procjenjuje na 1.6 do 2 milijarde dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi