U Houstonu se stvara čudo
Foto: EPA

Stiže Iguodala, a zatim i Anthony

U Houstonu se stvara čudo

M. Šljivak

Houston Rocketsi će naredne sezone vjerovatno biti jedan od najvećih kandidata za naslov NBA prvaka.

Tim iz Texasa na naslov najbolje ekipe u ligi čeka već 22 godine, a u narednu sezoni ulazi s velikim ambicijama i sa velikim pojačanjima.

Protekle sezone je bilo sasvim jasno da James Harden u prejakoj Zapadnoj konferenciji ne može sve sam. Ipak, u narednoj bi mogli, uz Golden State Warriorse i Cleveland Cavalierse, postati glavni kandidat za naslov najboljeg.

Rukovodstvo tima je već dogovorilo dolazak najboljeg playmakera lige Chrisa Paula, ali se nisu zaustavili na tome.

Novi član Houstona postaće i iskusni Andre Iguodala (33), koji je protekle četiri godine proveo u Golden Stateu.

S ovim timom je osvojio dva naslova prvaka, ali je došlo vrijeme za njegov odlazak. Danas je sjajni košarkaš i MVP finala iz 2015. godine obavio razgovore s rukovodstvom Rocketsa. Obje strane su bile veoma zadovoljne, pa je 33-godišnji košarkaš odlučio da otkaže ostale sastanke i da prihvati ponudu iz Houstona.

Dolaskom Iguodale i Paula, defanziva Rocketsa će biti znatno jača. Harden će opet imati dovoljno lopti na potrošnji, čak iako u klub stigne i još jedna zvijezda, Carmelo Anthony.

New York Knicksi žele da se riješe prve zvijezde, a kao najizglednija opcija za nastavak karijere spominje se tim iz Texasa.

Sigurno je da bi i njegovim dolaskom Houston dobio mnogo, pa bismo u narednoj sezoni u NBA ligi mogli gledati duela pravih supertimova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi