Randolph dobro prošao u slučaju "marihuna"

U Kingsima odahnuli pred novu sezonu

Randolph dobro prošao u slučaju "marihuna"

E. Dindić

Zach Randolph košarkaš Sacramento Kingsa postigao je nagodbu sa tamošnjim tužilaštvom nakon što je u Augustu uhapšen zbog posjedovanja marihuane.

Naime prvobitne optužbe zbog posjedovanja marihuane, sa namjerom prodaje, su smanjenje samo na posjedovanje i opiranje hapšenju. 

Međutim Randolph se nagodio  sa tamošnjim tužilaštvom da se samo računa prekršaj opiranje pri hapšenju, a da slučaj oko posjedovanja marihuane bude odbačen. 

"Randolph je osuđen  na 150 sati dobrovoljnog rada, što znači ako odradi predviđenu kaznu, i kloni se posjedovanja marihuane u idućih 12 mjeseci, optužba za opiranje će biti izbrisana iz njegovog dosijea", naglasili su iz tamošnjeg tužilaštva.

Randolph je potpisao ugovor sa Kingsima na dvije godine vrijedan 24 miliona dolara pred ovu sezonu, i tako je nakon osam sezona u Memphis Grizzliesima preselio u novi klub.

Prošle sezone je bio na prosjecima od 14,1 poen i 8,2 skoka, tako da u Kingsima očekuju dosta od njega, odnosno da ojača unutrašnju liniju Sacramenta zajedno sa Wille Cauley-Steinom, Kostas Koufosom i Skal Labissiereom, odnosno da budu dosta uspješniji nego prošle sezone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi