Zvijezda NBA lige uhapšena zbog prodaje marihuane
Foto: EPA

Randolph uhapšen u Los Angelesu

Zvijezda NBA lige uhapšena zbog prodaje marihuane

M. Šljivak

NBA igrači često su u problemima zbog konzumiranja marihuane.

Posljednjih godina u najjačoj ligi svijeta došlo je do mnogobrojnih suspenzija zbog korištenja ovog opojnog sredstva, a čini se kako konzumaciju marihuane NBA igračima niko ne smije zabraniti.

Tako je dugogodišnji član Memphis Grizzliesa Zach Randolph uhapšen u Los Angelesu zbog posjedovanja marihuane koju je namjeravao prodati.

Dvostruku All Star igrač je bio u društvu još dvije osobe kod kojih su pronađene veće količine ove droge i oni su od strane policije Los Angelesa lišeni slobode.

Odluka da učestvuje u prodaji marihuane zaista je čudna kada je u pitanju Randolph. Radi se o dugogodišnjoj NBA zvijezdi koji je igrajući za Memphis zaradio desetine miliona dolara, a ovog ljeta je potpisao dvogodišnji ugovor sa Sacramento Kingsima vrijedan 24 miliona dolara.

Dodatni novac vjerovatno nije motiv. Randolph ga ima više nego dovoljno, a sigurno je i da će protiv njega biti pokrenuti i zakonski procesi.

Zach Randolph je tokom karijere igrao za Portland, New York, LA Clipperse i Memphis, a procjenjuje se da je "težak" oko 65 miliona dolara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi