Randolph u Memphis, Richardson u LA
Zach Randolph seli u Grizzliese

Richardson se vratio u LA

Randolph u Memphis, Richardson u LA

Memphis i LA Clippersi objavili su trade u kojem će Zach Randolph naredne sezone nositi dres Memphis Grizzliesa, dok će Quentin Richardson uveseljavati naviječa LA Clippersa. Richardsonu je ovo već drugi trade ovog ljeta. Naime on je u Memphis stigao 25. juna iz New York Knicksa u tradeu koji je uklučivao nekoliko igrača.

Quentin Richardson je prošle sezone u dresu tima iz Madison Square Gardena imao solidnu statistiku od 10,2 poena i 4,4 skoka u 72 meča u kojima je igrao, dok je Zach Randolph bio najbolji strijelac Clippersa sa 20,8 poena u prosjeku. Imao je i 10,1 skok, a moglo je biti i više da nije imao mnogo turbulencija kroz cijelu sezone. Naime, prvo je u martu zbog smrti oca propustio nekoliko utakmica, a onda je i služio kaznu zbog vožnje u pijanom stanju. 

Quentin Richardson, 29-godišnji krilni igrač se ponovo vraća u LA Clipperse, tim za koji je igrao u periodu od 2000-2004 godine na samom početku svoje profesionalne karijere. 

Randolph će itekako dobro doći Grizzliesima, mladoj momčadi koja je tek u procesu stvaranja, dok će Richardson pojačati ionako snažnu vanjsku liniju Clippersa predvođenu Baronom Davisom i Ericom Gordonom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.