Raptorsi pokvarili Bryantov povratak

NBA liga

Raptorsi pokvarili Bryantov povratak

NBA parketi protekle noći "ugostili" su tek četiri susreta najjače košarkaške lige na svijetu, a noć sa nedjelje na ponedjeljak obilježio je povratak Kobea Bryanta u redove LA Lakersa.

Legendarni košarkaš Jezeraša sinoć je po prvi put istrčao na parket u dresu Lakersa u ovoj sezoni, a tim iz Los Angelesa poražen je na domaćem terenu od Toronto Raptorsa rezultatom 96:104.

Bryant je za 27 minuta igre ubacio tek poena, a najefikasniji u redovima domaćina bio je Young sa 19 poena. 

Gosti iz Toronta su imati trojicu vrhunski raspoloženih igrača, a predvodio ih je Amir Johnson sa 32 poena i 10 skokova, dok je DeRozan upisao 26 ubačaja. Lawry je pogodio tri poena manje, a tim iz “grada anđela” nije imao na raspoloženi trio Raptorsa.

Oklahoma je na svom parketu pregazila Indianu sa 118:94, a pravu simultanku odigrao je Kevin Durant ubacivši svom protivniku 36 poena, dok je njegov kolega Westbrook ubacio deset manje. Paul George u redovima Pacersa nije mogao sam, pa su njegova 32 ubačaja ostala u sjedni poraza njegovih Pacersa.

Aktuelni šampioni su konačno zaigrali kako znaju, pa je Miami slavio na gostovanju kod Pistonsa sa 110:95. James je ubacio 24, Allen 18, Boch 16, dok Wade nije bio u sastavu Heata.

Rezultati:
Detroit Pistons - Miami Heat 95:110
Houston Rockets - Orlando Magic 98:88
Oklahoma City Thunder - Indiana Pacers 118:94
Houston Rockets - Orlando Magic 98:88

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.