Raptorsi poveli u finalu NBA lige
(Foto: EPA)

Prvi meč za prvaka

Raptorsi poveli u finalu NBA lige

M. Šljivak

Toronto Raptorsi savladali su na svom parketu Golden State Warriorse 118:109 i poveli su sa 1-0 u finalnoj serijiu NBA lige.

Odličan meč odigrao je kanadski tim i došao je do historijske prve pobjede u finalu najjače košarkaške lige svijeta.

Nakon izjednačenog uvoda u meč, Raptorsi su prvi napravili ozbiljniju prednost od sedam poena (18:11), a nakon prve dionice bilo je plus četiri u korist domaćeg tima (25:21).

Domaći tim je kontrolisao rezultat tokom kompletne druge dionice. Istina, uspjeli su Warriorsi u jednom trenutku da povedu, ali Raptorsi su ubrzo vratili vodstvo na svoju stranu i na odmor su otišli sa deset poena prednosti, 59:49.

Toronto je bez problema održavao prednost u drugom poluvremenu. Warriorsi su dolazili u nekoliko navrata na minus četiri, ali su domaći košarkaši konstantno uspijevali da podignu prednost.

Nije aktuelni prvak uspio do kraja da napravi preokret. Raptorsi su mirno priveli kraju prvi meč i došli su do vodstva u finalnoj seriji NBA lige.

Sjajan je kod Raptorsa bio Pascal Siakam. Ubacio je 32 poena i imao je osam skokova i pet asistencija. Kawhi Leonard je ubacio 23 poena, a Marc Gasool 20.

Sa druge strane Stephen Curry je ubacio 34 poena, Klay Thompson je ubacio 21, a Draymond Green je imao triple-double sa po 10 poena, skokova i asistencija.

Ipak, ostatak ekipe je odigrao veoma skromno i Toronto je to maksimalno iskoristio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi