Raptorsi prijete napuštanjem play-offa?

Ne žele da završe doigravanje

Raptorsi prijete napuštanjem play-offa?

A. Čaušević

Koliko god to zvučalno nestvarno, ali Toronto Raptorsi bi mogli napustiti završnicu play-offa NBA lige u Orlandu. 

Aktuelni šampioni su metlom u prvoj rundi počistili Brooklyn Netse, a u polufinalnom duelu ih čekaju dueli protiv Boston Celticsa.

Međutim, pojedini igrači kao što su Fred VanVleet i Norman Powell žele otići korak dalje kako bi još jednom poslali poruko protiv rasne neravnopravnosti i policijske brutalnosti u SAD-u.

Bojkotovanje utakmica njima predstavlja način zahtjevanja nekakve reakcije. I ja mislim da oni to iskreno žele. Mislim da su svi svjesni šta se dešava ali da niko ne preduzima bilo šta, to sam razumio iz svih razgovora", rekao je trener Nick Nurse.

Da još više razmišljaju ovom radikalnom potezu igrače Raptorsa je natjeralo ubistvo Jacoba Blakea kojeg su u ponedjeljak američki policajci upucali s leđa, a svemu su prisustvovali njegova žena i troje maloljetno djece.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi