Raptorsi slavili u Canada Centru, Bullsi poraženi od Kingsa

NBA liga

Raptorsi slavili u Canada Centru, Bullsi poraženi od Kingsa

Eldar Ganibegović

Dosta zanimljivu košarkašku predstavu su nam ponudili igrači Toronta Raptorsa i Indiane Pacersa u Air Canada Centru, gdje su DeRozan i društvo slavili rezultatom 120:115.

 

Prva četvrtina pripala je gostima koji su imali pet poena prednosti, 27:32. U drugoj dionici domaćini igraju bolju košarku i prelaze u vodstvo pa je rezultat prvog poluvremena bio 65:58.

Nakon pauze Raptorsi su održavali svoje vodstvo iako ono nije bilo uvjerljivo. Košarkaši Indiane u uvodnim minutama posljednje dionice uspjevaju da zaostatak spuste na samo pola koša razlike, 94:93. Međutim u nastavku meča domaći sastav je zaigrao sjajno te su uspjeli da naprave osjetljivu razliku, koju igrači Inidane do kraja utakmice nisu uspjeli stići.

DeRozan je Toronto predvodio s 26 poena, a u redovima poražene ekipe odličnu partiju pružio je Oladipo s 36 poena, međutim to nije bilo dovoljno da njegova momčad dođe do pobjede.

Večeras su također snage odmjerili trenutno možda i najslabije ekipe u NBA ligi, Chicago Bullsi i Sacramento Kingsi.

Poslije veoma tijesne borbe u United Centru, košarkaši Kingsa su upisali pobjedu rezultatom 106:107.

Kod pobjednčke ekipe sjajnu partiju je pružio Zach Randolph s 25 poena, kao i Bogdan Bogdanović koji je postigao 19 poena. U redovima Chicaga Jerain Grant je s klupe bio najefikasniji igrač u svojoj momčadi s 17 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi