Raptorsi u finišu "slomili" Washington
Foto: EPA

Wizardsi bez Walla nisu uspjeli izbjeći poraz

Raptorsi u finišu "slomili" Washington

Toronto Raptorsi su u svom Air Canada Centru dočekali ekipu Washington Wizardsa i u dosta zanimljivoj utakmici slavili pobjedu rezultatom 100:91.

Otvaranje susreta je ponudilo neizvjesno borbu na parketu, pa su se u prvoj četvrtini ekipe više puta smjenjivale u vodstvu. U drugoj četvrtini Toronto uspijeva doći do prednosti, koju zadržava do odlaska na odmor. Ipak, Wizardsi predvođeni sjajnim Bealom ne dopuštaju domaćima da se rezultatski odlijepe.

I u trećoj četvrtini je bilo dosta neizvjesno, a Wizardsi polovinom ovog perioda uspijevaju preuzeti prednost. Ipak, Raptorsi vrlo brzo ponovo dolaze do vodstva, a u četvrtu četvrtinu ulaze sa plus tri.

Washington je u ovoj utakmici bio bez najboljeg igrača Johna Walla, koji ima problema sa koljenom, a Wizardsi jednostavno nisu uspjeli u drugom poluvremenu izdržati tempo Raptorsa. Gosti su u drugom dijelu postigli svega 36 poena, a Toronto sjajnom serijom u zadnjoj četvrtini stiže do prvog dvocifrenog vodstva na utakmici i na kraju slavi zasluženu pobjedu.

Kod Toronta se istakao DeMar DeRozan koji je pružio sjajnu partiju i upisao 33 poena, osam skokova i šest asistencija. CJ Miles je dodao 12, dok su Lowry i VanVleet ubacili po 10 poena.

U ekipi Washingtona je najefikasniji bio Bradley Beal sa 27 poena, Porter Jr. se pridružio sa 15, a Marcin Gortat je postigao 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi