Raspada se "Lob City", Kralju potrebna pomoć

Cavsi trejduju Thompsona za DeAndrea Jordana?

Raspada se "Lob City", Kralju potrebna pomoć

Prema pisanjima američkih medija Cleveland Cavaliersi su uputili zvaničnu ponudu Los Angeles Clippersima u želji da trejduju Tristana Thompsona za DeAndre Jordana.

Minutaža, a i forma Tristana Thompsona je drastično opala u odnosu na prethodne sezone, što se odrazilo na igru Cavaliersa u reketu. Zbog toga čelnici Clevelanda žele što prije dovesti igrača koji bi riješio njihove probleme pod obručevima.
Upravo u DeAndre Jordanu vide pravo pojačanje za svoju ekipu s obzirom da se radi o veoma dominantnom košarkašu, pogotovo kada je u pitanju skok igra.
Cavsi su već ponudili Clippersima Tristana Thompsona i zaštićeni pik prve runde nardenog Drafta u zamjenu za DeAndre Jordana. Ipak, u Kaliforniji smatraju da je ponuda Cavsa previše skromna, te traže od Clevelanda da učini ovaj potencijalni trejd "bogatijim".
Inače, Jordanov ugovor sa Clippersima važi do kraja ove sezone, s tim što ima opciju produženja za još jednu godinu.
Odlazak Jordana iz Los Angelesa označio bi i konačni kraj originalnog Lob Cityja, s obzirom da je Chris Paul proteklog ljeta pojačao Houston Rocketse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi