Raspoloženi Curry nezaustavljiv za Irvinga i društvo

Steph zabio 49, Kyrie 37

Raspoloženi Curry nezaustavljiv za Irvinga i društvo

Eldar Ganibegović

Golden State Warriorsi su u svojoj dvorani došli do ne tako lake pobjede protiv Boston Celticsa rezultatom 105:109, zahvaljujući sjajnoj partiji Stephena Curryja.

Boston je bolje otvorio meč, pa je poslije prve četvrtine imao deset poena prednosti. Ali, aktualni prvaci igraju nešto bolje u nastavku, te uspijevaju smanjiti zaostatak na svega četiri poena.

Treća četvrtina je u prošla u znaku Warriorsa, koji u njoj slave sa 19:30, te tako prelaze u vodstvo i imaju sedam poena prednosti prije početka posljednje dionice.

Zadnjih 12 minuta nam je donijelo dosta zanimljivosti. Boston je iz minute u minutu topio prednost, te četiri i po minute prije kraja dolazi do prednosti od pola koša. No, Curry je u samom finišu meča postigao trojku za 98:95, a zatim postiže poene i za povećanje vodstva na +5. Celticsi uzvraćaju udarac, te se opet približavaju na pola koša, 104:105, ali nisu mogli više od toga.

Nevjerovatni Curry je meč završio sa čak 49 poena, a drugi najbolji u redovima Ratnika je bio Kevin Durant sa 20 poena. U dresu Bostona je opet blistao Kyrie Irving sa 37 poena.

Rezultati ostalih utakmica:

Minnesota Timberwolves - Brooklyn Nets 111:97

Denver Nuggets - Dallas Mavericks 91:89

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi