Rastali se Jock Landale i Partizan
Sjajni centar nije se dugo zadržao u timu iz Beograda

Poznata nova destinacija

Rastali se Jock Landale i Partizan

E. Dindić

Sjajna sezona je iza Žalgirisa u Euroligi. 

Međutim, da čelni ljudi ovog tima misle već na narednu sezonu pokazuje i sljedeća vijest. Pred kraj ove sezone se nagađalo da će Jock Landale košarkaš Partizana preseliti u Kaunas od iduće sezone. 

Ta nagađanja i zvanično su dobila danas svoju potvrdu.

Tim iz Kaunasa uspio je da se dogovori sa Partizanom oko otkupne klauzule, te ovaj stasiti centar će od iduće sezone nastupati u dresu Žalgirisa.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Sigurno veliko pojačanje za tim Šarunasa Jasikevičiusa koji će sigurno u narednoj sezoni imati mnogo veće ambicije u Euroligi.

Landale je ove sezone bio na prosjecima od 11,2 poena i 6,5 skokova u EuroCupu za Partizan, dok je u ABA ligi bio na prosjecima od 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi