Ratkovica novi član zagrebačke Cibone

Rođen u Gradačcu

Ratkovica novi član zagrebačke Cibone

Cibona će u nastavak sezone ući jača za srbijanskog košarkaša Branislava Ratkovicu.

Ovaj 32-godišnji playmaker je bez kluba još od ljetos kada je napustio Partizan, pa je sada kao slobodan došao u zagrebački klub gdje će biti glavni organizator igre.

Vrijedno pomena je to da je Ratkovica za vrijeme igranja u Partizanu bio jedan od boljih igrača, a dobre partije u crno-bijelom dresu dovele su ga do titule najboljeg asistenta domaće lige. Titulu najboljeg asistenta lige odnio je i 2015. godine dok je igrao za njemački Tübingen.

Ratkovica je inače rođen u Gradačcu, a karijeru je počeo u Beopetrolu. U karijeri je, pored Partizana i Tübingena, igrao još za Mega Vizuru, Oldenburg, Petkim, Olin Edirne, Artland, Politekhniku-Halychynu i Lukoil.

Za novi klub Ratkovica bi trebao debitovati u nedjelju kada Cibona gostuje kod Mornara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije