“Razbijanje” kao iz snova
Savjeti urodili plodom: Vlada Vukoičić sa igračima

KK Bosna ASA BHT nadigrao Vojvodinu

“Razbijanje” kao iz snova

Ni najveći optimisti nisu se nadali ubjedljivoj i laganoj pobjedi KK Bosna ASA BHT nad Vojvodinom (94:68), ekipom koja je “morala” slaviti kako bi ostala u trci za narednom NLB sezonom.

Naime, propozicije takmičenja su jasne i posljednjeplasirani sastav sljedeće godine bez obzira na plasman u domaćem prvenstvu neće imati priliku igrati Jadransku ligu. Upravo je to trebao biti motiv Novosađanima da “zapnu” protiv “studenata”, ali se dogodilo upravo obrnuto.

Priznaće to i Goran Ikonić, jedan od najboljih Bosninih igrača ne samo u pomenutom meču.
“Ozbiljno smo shvatili protivnika i ispoštovali dogovor iz svlačionice. Malo sam iznenađen laganom pobjedom koja je izražena sa velikom razlikom s obzirom da se Vojvodina bori za opstanak u ligi. Vjerujem da ćemo u finišu šampionata ostvariti još jedan trijumf za BiH i naša dva predstavnika u narednoj sezoni NLB lige.”
Bosnin trener Vlada Vukoičić nije krio zadovoljstvo, ali je dodao kako je razlika ipak previsoka.
“Pobeda je zaslužena, ali ne odražava razliku u kvalitetu našeg tima i Vojvodine. U trećoj četvrtini smo prelomili utakmicu pre svega odličnim napadom i odbranom. Jednostavno, sve što smo «opalili» ušlo je u koš čime smo goste još više demoralisali”, kazao je Vukoičić.
Narednog vikenda je pauza u NLB ligi s obzirom da se u zemljama regiona, pa tako i u BiH, igraju završnice nacionalnih Kup takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.