Razišli se Baskonia i Velimir Perasović

Baski u potrazi za novim trenerom

Razišli se Baskonia i Velimir Perasović

Nakon sinoćnjeg teškog poraza od madridskog Reala na svom parketu španjolski klub Baskonia iz Vitorije i Velimir Perasović koji ih je trenirao proteklih godinu dana dogovorili su prekid daljnje suradnje. 

Poraz od Reala bio je kap koja je prelila čašu jer su Baski prije samo par dana poraženi i od Valencije na gostovanju i to također, više nego uvjerljivo. 

Tim iz Vitorije ove je sezone podnio nekoliko katastrofalnih poraza a u Endesa Ligi također ne briljiraju i trenutno su na diobi šestog mjesta dok u Euroligi imaju omjer od 6 pobjeda i 9 poraza što je dovoljno tek za 13 mjesto na ljestvici. 

Perasoviću je ovo bio treći mandat na klubi tima iz Vitorije. Prvi je imao od 2005-2007 dok se klub zvao Tau Ceramica a na klupi ovog kluba sjedio je i u periodu od 2015-2016 godine. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi