Razišli se Parežanin i Zrinjski
Parežanin: Dao sam sebe u Zrinjski

Nakon četiri mjeseca

Razišli se Parežanin i Zrinjski

Edmir Škorić

Dejan Parežanin je nakon četiri mjeseca rada u mostarskom Zrinjskom napustio redove košarkaškog prvoligaša.

Naime, bilo je jasno da će Parežanin napustiti Plemiće nakon poraza od Leotara na svom parketu (68:81), ali je odluka donešena tek utorak.

Sportski direktor kluba Boris Džidić ozvaničio ju je na današnjoj press konferenciji, rekavši kako se nešto mora mijenjati kada klub ima tri poraza u četiri utakmice.

"Parežanin je napravio fenomenalne stvari u momčadi i podignuo je nivo rada na viši nivo, ali zajednički smo odlučili da je potrebno prodrmati momčad. Možda će nekome ova usporedba izgledati smiješno, no mene to doista podsjeća na slučaj s Duletom Vujoševićem. Nakon što je napravio čuda u Partizanu došao je u CSKA i morao ići jer nije bilo rezultata. Jednostavno nije išlo, iako nitko ne može reći da je Vujošević loš trener”, kazao je Džidić.

"Zahvalio bih se svim suradnicima i istaknuo bih više nego topao odnos sa svim ljudima ovdje s kojima sam dolazio u doticaj. Zajedno sa svojim pomoćnicima i suradnicima odradili smo svoj posao maksimalno profesionalno i korektno. Dao sam sebe u Zrinjski, ali ovo je sport i ovakve stvari se događaju", istakao je Parežanin.

Parežanin je prošle godine vodio sarajevsku Bosnu do naslova Lige 13 i finala bh. Kupa, a zbog finansijskih poteškoća podnio je ostavku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti