Razišli se SKK Student i Dejan Marković

Iskusni playmaker potražit će novu sredinu

Razišli se SKK Student i Dejan Marković

SKK Student će nakon sapunice koju je izrežirao KSHB ipak nastaviti igrati u Premijer ligi nakon odustajanja Gruda, Posušja i Čapljine. U mostarskom klubu su zasukali rukave, doveden je mladi stručnjak Ahmet Pašalić, dovedeno je i nekoliko novih košarkaša koji iza sebe imaju iskustvo igranja Premijer lige.

Ovih dana u klub je iz Zrinjskog stigao 22-godišnji Ivan Kuzman koji je u protekloj sezoni igrao na dvojnu licencu i za Čapljinu te bio najbolji strijelac lige Herceg Bosne i sveukupno jedan od najboljih igrača. Njegov dolazak ujedno bio je i razlogom razlaza ovog kluba s dugogodišnjim organizatorom igre Dejanom Markovićem koji je igrao i za tuzlansku Slobodu. Ugovor je Markoviću istekao koncem prošle sezone, a dolaskom Kuzmana struka i uprava su odlučili da ne produže ugovor s igračem koji je u prošloj sezoni nosio kapetansku vrpcu. U Studentu se ovih dana očekuje još par novih igrača te zaključivanje rostera za nadolazeću sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi